Päivä 1

Saapuminen Jongunjoen Matkailulle iltapäivällä tai illalla, kuljetus lentokentältä tai rautatieasemalta tarvittaessa. Saapumisajasta riippuen mahdollisuus lyhytkestoiseen ulkoilma aktiviteettiin; Soutu järvellä tai lyhyt patikointi läheisessä metsässä.

 

Päivä 2 Patikointi

Päiväretki: Opastettu metsävaellus, helppo reitti, kangasmaastoa, harjuja, järvien, soiden ympärillä. Lounas metsässä. Illalla mahdollisuus puulämmitteisen saunaan järven rannalla, omatoimiseen souteluun tai kalastukseen järvellä tai muuhun ulkoiluun lähialueella.

 

Päivä 3: Sup lautailu, melonta , tai molempia!

Aamuaktiviteetit: Kokeile sup-boardingia Puuruunjärvellä. Aloittelijoille opastamme alkuun tämän helpon ja rentouttavan aktiviteetin, voit vapaasti nauttia järvellä omassa tahdissasi.

Iltapäiväretki: Opastettu melonta erämaajoella. Melomme edelleen iltapäivällä, mutta nyt meitä liikuttaa joen virta. Valitsemme reitin, helpon tai vaativamman, toiveiden mukaan.

Päivä 4:Pidempi vaelluspäivä

Päiväretki: Opastettu Metsävaellus Karhun polulla (Karhunpolku). Patikointi osan matkaan aarnio metsässä, ylitä riippusilta villin joen kosken yli, löydä villieläinten jälkiä. Reitin varrella on tulipaikka, jossa nautimme retkieväät.

Päivä 5: Omavalintaista ohjelmaa/Lepopäivä

Vapaapäivä Jongunjoella. Valitse itsellesi mieluista tekemistä tai rentoutumista luonnon äärellä. Voitte tutustua lähiympäristöön ja/tai kulttuuriin. Voitte tutustua esimerkiksi Rukajärven tien historiaan opasteiden avulla, patikoida merkityillä reiteillä, vierailla Pielisen museossa Lieksassa tai Eva Ryynäsen  museossa Paaterissa, lämmittää saunaa, nauttia paljusta ja uida järvellä.

Päivä 6:

Lähtöpäivä. Kuljetus tarvittaessa lentokentälle tai rautatieasemalle.

 

Ohjelmaan sisältyvät palvelut

Edestakaiset kuljetukset lähimmiltä lentokentiltä (Joensuu, Kuopio, Kajaani) tai Lieksan rautatieasemalta.

Majoitus 5 yötä aamiaisen kanssa Jongunjoen Matkailun majatalossa.

Ateriat sisältävät: Aamiainen joka aamu, kevyt lounas ravintolassamme, lounas eväät tai erämaalounas päivän aktiviteetista riippuen. Kaikki illalliset ravintolassamme, pois lukien illallisjuomat.

Kaikki ohjelmassa mainitut aktiviteetit ja retket. (Ei 5. päivän aktiviteetteja, kuten vierailuja museoissa ja niihin liittyviä kuljetuksia).

Opastus ja henkilökohtainen palvelu.

 

Hintaan Ei sisälly

Järjestetty ohjelma 5. päivänä (Omavalintaista ohjelmaa päivä), kuten vierailut museoihin, museon sisäänpääsymaksut, kuljetus kaupunkiin tai autonvuokraus.

Muut juomat kuin vesi, kahvi, tee ja kotitekoiset mehut.

Valinnaisia ohjelmapalveluita esimerkiksi;

Villieläinten katselu / valokuvaus piilossa/kojussa (mm. ahmat, karhut, sudet, linnut, majavat)

 

Syyskauden

Ohjelma on toteutettavissa myös pitkälle syksyyn. Nauti lisäksi kauniista syksyn väreistä ja luonnon antimista, lähimetsistä mahdollisuus kerätä marjoja ja sieniä retkillä tai omatoimisesti.