Olemme sitoutuneet noudattamaan kestävän kehityksen ja vastuullisen matkustamisen periaatteita ja arvoja.

Tämä tarkoittaa paitsi luonnollisen ympäristön ja villieläinten kunnioittamista myös sen ihmisiä ja paikallista kulttuuria.

Toimiamme kohti vastuullisempaa ja kestävämpää matkailua ovat:

-Olemme pieni perheyritys, joka tukee taloudellisesti paikallista yhteisöä ja luo tulovirtoja muille paikallisille pienyrittäjille.

– käytämme keittiössämme mahdollisimman paljon luomutuotteita, joita ostamme paikallisilta tuottajilta, kuten kalastajilta, karjankasvattajilta, maanviljelijöiltä jne. Tällä tavoin tuemme paikallista taloutta ja tarjoamme terveellistä ja tuoretta ruokaa vieraille.

-tuotamme kesäkaudella myös pieniä määriä vihanneksia puutarhassamme. Keräämme sadevettä puutarhan kasteluun.

– Keräämme marjoja ja sieniä metsästä, joita käytämme tarjoilussa.

– lämmitämme kiinteistöä uusiutuvalla energialla tai vähän sähköä kuluttavilla laitteilla

– kierrätämme ja kompostoimme roskat (metalli, lasi, muovi, paperi, pahvi, pullot, paristot, sähkölaitteet, tekstiilit jne.) ja kannustamme vieraitamme tekemään niin.

– kierrätämme rakennusmateriaalit ja huonekalut.

-Tarjoamme vieraille lihasvoimilla liikkuen aktiviteettejä luonnossa. Kunnioitamme luontoa kaikessa toiminnassamme ja retkissämme. Puhdas ympäristö on tärkein voimavara, ja pyrimme lisäämään sen arvostusta.

– lisätään tietoisuutta paikallisesta kasvistosta ja eläimistöstä ja niiden merkityksestä ekosysteemille

-Työskentelemme pienten ryhmien tai yksilöiden kanssa minimoimalla vaikutukset ympäristöön, maksimoimalla samalla turvallisuus ja vuorovaikutus paikallisten kanssa, tarjoamalla henkilökohtaista palvelua.

-Vieras voi saapua julkisilla liikennevälineillä Lieksaan, lähimmälle rautatieasemalle. Noudamme vieraat asemalta tarvittaessa.

– käytämme puhdistukseen ympäristöystävällisiä sertifioituja ja biohajoavia kemikaaleja ja saippuoita.

– emme tarjoa erikseen pakattuja pieniä kylpytuotteita huoneissa ja wc: ssä.

-jätevesi puhdistetaan ekologisesti

-tunnemme paikallisen kulttuurin ja perinteet ja omaksumme ne ja elämme niiden tapaan. Tarjoamme aitoja ohjelmia, joissa on yhteys suomalaiseen kulttuuriin, perinteisiin ja historiaan.

-Majoitus- ja aktiviteettimme ovat turvallisia ja mukautettuja kaikille iästä, fyysisestä voimasta tai vammaisuudesta huolimatta.

-Kaikki voivat tulla luoksemme uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta, poliittisista näkemyksistä jne. riippumatta.

– työllistämme paikallisia ihmisiä eri taustoista ja kulttuureista, mahdollisuuksien mukaan.

– teemme yhteistyötä paikallisten järjestöjen ja yhdistysten kanssa ja teemme vapaaehtoistyötä, kun on mahdollista.

-Olemme jäseninä BirdLife Suomi -yhdistyessä, lintupopulaatioiden tieteellisen tutkimuksen ja hyvinvoinnin tukemiseksi Suomessa

-suojelemme vapaaehtoisesti omaa metsäämme ja haaveilemme oman virallisesti suojellun alueen kehittämisestä.

-Olemme sitoutuneet parantamaan ja tuomaan toimintaamme lisää vihreän energian ratkaisuja tulevaisuudessa.

-Jongunjoen Matkailu Oy on vastuullinen yritys. Tuotteemme ja markkinointimme ovat rehellistä ja läpinäkyvää. Huolehdimme yrityksen vastuista ja velvoitteista. Meillä on toimintamme tarvittavat luvat  joita edellytetään toiminnassamme.

-Olemme yhteistyössä muun paikallisen matkailualan, yhdistysten ja kuntien kanssa ja osallistumme yhteisiin hankkeisiin, jotka tukevat talouskasvua ja edistävät alueemme kestävänä matkustusalueena.

-Olemme osa STF Sustainable Travel Finland -ohjelmaa. Katso, ole hyvä:

https://www.businessfinland.fi/fi/liiketoiminta-finland/visit-finland/sustainable-travel-finland-label

Kestävä matkailu