Luontoelämyksiä kaikille.

Laajat metsäalueet vesistöineen ja reitein tarjoavat erittäin hyvät mahdollisuuden useaan ulkoilmaohjelmaan. Ohjelmaa ja sopivia reittejä on ensikertalaisista aktiiviharrastajille, opastettuna ja omatoimiohjelmana, aina pienen lapsen kanssa matkustavasta ikäihmiseen.

Nauttimista ja pysähtymistä luonnon äärelle, retriitti tai aktiivista tekemistä.

Ympäristössä on hyvät mahdollisuudet seuraavin retkiin ja harrasteisiin; melonta, soutu, SUP lautailu, koskikellunta, kalastus, metsästys, uinti, vaellus, pyöräily, maastopyöräily, polkujuoksu, marjastus/sienestys, umpihankihiihto, talvikalastus, lumikenkävaellus ja koiravaljakkoretket.

Historiasta kinnostuneille tiedoksi; Rukajärventie kulkee tilan läpi, ja sen historiaan on mahdollista tutustua lähialueilla.

Vuokraamme välineitä, opastamme alkuun ja järjestämme opastettuja retkiä osaan edellä mainituista aktiviteeteistä.

Luonnontarkkailuun ja valokuvaukseen on hyvät mahdollisuudet lähiympäristössä. Alueella on varattavissa myös erilaisia kuvaus/tarkkailu-kojuja tai -majoja, joista voi päästä tarkkailemaan esimerkiksi karhuja ja vesilintuja omassa elinympäristössään lähietäisyydeltä. Metsän lintujen tarkkailu on mahdollista talviaikaan omalla ruokintapaikallamme lähimetsässä.

Valtion metsästysmaat ovat lähellä, lähimmältä etäisyydeltään vain noin 400m päästä pihapiiristä.

Saunat ja lämmitettävät ulkokylpypaljut tarjoavat rentoutumishetkiä parhaimmillaan.

Lisäksi on mukava nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta, rentoutua vaikka takkatulen ääressä. Ulkona on myös mahdollista istahtaa avotulella tai ympärilasitetun grillikatoksen suojissa nauttimaan hämärtyvästä illasta.

Kirkkaalla säällä tähtitaivaan näkymät ja tapahtumat näkyvät hyvin ilman taustavaloa. Myöhäsyksyllä ja talvella pimeän aikaan ulkoileva voi sopivan hetken sattuessa nähdä revontulet.

Meiltä on mahdollista tehdä päiväretkiä lähistön muihin kohteisiin, kuten esimerkiksi Pielliselle, Kolille, Ruunaalle, Lieksaan, Pielisen museoon ja Paateriin. Varaamme ohjelmat ja välineet etukäteen. Jos ette löytäneet sopivaa ohjelmaa mainittujen joukosta, ole hyvä ja tiedustele saatavuutta. Osa ohjelmista on luvanvaraisia.