Suuret metsäalueet vesistöineen ja laajoin reitein tarjoavat erittäin hyvät mahdollisuuden useaan ulkoilmaohjelmaan. Ohjelmaa ja sopivia reittejä on ensikertalaisista aktiiviharrastajille, opastettuna ja omatoimiohjelmana.
Ohjelmatarjonnassa on mm. melonta, soutu, sup lautailu, koskikellunta, kalastus, metsästys, uinti, vaellus, pyöräily, maastopyöräily, maastoratsastus, marjastus/sienestys, hiihto, talvikalastus, lumikenkävaellus ja koiravaljakkoretket.
Luonnontarkkailuun ja valokuvaukseen on hyvät mahdollisuudet lähiympäristössä. Alueella on varattavissa myös erilaisia kuvaus/tarkkailu-kojuja tai -majoja, joista voi päästä tarkkailemaan esimerkiksi karhuja ja vesilintuja omassa elinympäristössään lähietäisyydeltä.Valtion metsästysmaat ovat lähellä, lähimmältä etäisyydeltään vain noin 400m päästä pihapiiristä.
Pimeinä iltoina on mukava nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta, rentoutua vaikka takkatulen ääressä. Kirkkaalla säällä tähtitaivaan näkymät ja tapahtumat näkyvät hyvin ilman taustavaloa. Myöhäsyksyllä ja talvella pimeän aikaan ulkoileva voi sopivan hetken sattuessa nähdä revontulet.
Meiltä on mahdollista tehdä retkiä lähistön muihin kohteisiin, kuten esimerkiksi Pielliselle, Kolille, Ruunaalle, Lieksaan, Pielisen museoon ja Paateriin. Varaamme ohjelmat ja välineet etukäteen. Jos ette löytäneet sopivaa ohjelmaa mainittujen joukosta, ole hyvä ja tiedustele saatavuutta. Osa ohjelmista on luvanvaraisia.